top of page

Together Apart- להרגיש קרוב בעבודה מרחוק

  • יפעת יערי
  • 18 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 21 במאי

כיצורים אנושיים אנחנו מחווטים ליצירת קשר ושואבים ביטחון והנאה מקשר חיובי עם אחרים. מקום העבודה הינו כר פורה לקשרים חברתיים, ואכן מחקרים מראים שיחסים טובים במקום העבודה משפיעים על שביעות הרצון שלנו ועל רמת הביצועים שלנו בעבודה.

אבל מה עושים כאשר עובדים בצוות וירטואלי? איך ניתן לחזק את תחושת המחוברות ולהפחית את תחושת הבדידות של העובדים מרחוק או באופן היברידי? בעוד שעבודה מרחוק מספקת גמישות וחיסכון בעלויות, היא מציבה אתגרים משמעותיים בבניית צוותים מלוכדים עם תחושת שייכות חזקה.

במאמר הנוכחי אציע מספר רעיונות ליצירת חיבורים ולחיזוק תחושת השייכות גם כאשר נמצאים בקצה השני של העולם.



יותר גמישות פחות שייכות

בסביבת העבודה המשרדית, אינטראקציות מזדמנות ליד מכונת הקפה, במסדרון או בחדר האוכל יוצרות באופן טבעי הזדמנויות לחיבור אנושי. בסביבה דיגיטלית כאשר כל אחד עובד מהמחשב האישי שלו, נעלמות ההזדמנויות הספונטניות הללו ליצירת קשרים ושיתוף מידע מה שמעמיק את תחושת הבדידות.

אמנם, פגישות אונליין אפקטיביות בהיבט של קידום משימות – הן מייצרות שיח ענייני וממוקד מטרה. אולם, הן מפחיתות דרמטית את הזדמנויות ל "small talk" הקיימות בפגישות פנים-אל-פנים. שיחות חולין אלה אינן רק "בזבוז זמן" כפי שחלק עשויים לחשוב; הן מנגנון חיוני ליצירת קרבה בינאישית ולהעברת מידע לא פורמלי. מידע זה לעיתים קרובות בעל ערך רב להבנת ממשקי העבודה, התרבות הארגונית, וטיפוח היצירתיות – היבטים שחשיבותם אינה נופלת מקידום המשימה עצמה.

הבעיה מחריפה בארגונים מסוימים, כפי שגיליתי בחברת הייטק שליוויתי לאחרונה. המנהלים שם תיארו תרבות שבה המצלמות נשארות כבויות במהלך פגישות אונליין – כך שהתקשורת מתנהלת מול מסך שחור, ללא יכולת לראות הבעות פנים או שפת גוף. הם סיפרו בכנות על הקושי העמוק שמצב זה יוצר בבניית חיבור אנושי, והודו שלעיתים הם אפילו לא יודעים כיצד נראים קולגות שעמם הם עובדים. אין פלא שבנסיבות כאלה, תחושות הניתוק והבדידות מתעצמות.


אז מה ניתן לעשות?

  1. פתיחת מצלמות כחלק מנורמה ארגונית ופתיחת ישיבת צוות עם שאלה יותר אישית

  2. היכרות של עובדים חדשים בצוות - צירוף של סיפור אישי ותרגיל שבו כל אחד מספר לעובד החדש משהו על הארגון/הצוות אליו הגיע

  3. קיום ישיבות המתמקדות בפיתוח הצוות או מפגש חברתי – מעבר לישיבות העבודה השוטפות, מומלץ לשלב אחת לתקופה, ישיבות בהן עוצרים ל"דבר את הצוות" ללמוד יחד או לעבור סדנה מגבשת.  

  4. חיבור בין עובדים - מחקרים הראו שעזרה הדדית בין עובדים היתה גורם מספר 1 לתחושת שייכות (יותר מעזרה ממנהל). לכן כמנהלים כדאי לצוות חברי צוות לעבוד יחד על משימה משותפת או לייצר מנטורינג הדדי בצוות.

  5. חגיגת אירועים אישיים כגון ימי הולדת, הישגים אישיים ומקצועיים, ואירועים משמעותיים בחיי חברי הצוות

  6. שיח משותף על עבודת הצוות- סדנת Together Apart נועדה לעזור לצוותים העובדים מרחוק לבנות קשרים ולהגדיר טוב יותר את העבודה המשותפת שלהם.

 

עבודה בסביבה גלובאלית- זה כמו הליכה ללונה פארק

אני נוהגת להגיד שעבודה בסביבה גלובאלית דומה לביקור בלונה פארק, יש משהו מרגש ומהנה מאוד בעבודה בסביבה גלובאלית רק שבסוף היום יוצאים עם כאב ראש 😊. אבל זה לא חייב להיות כך, אם נהיה מודעים לאתגרים השונים ונפעל לחיזוק תחושת השייכות בצוותים וירטואליים נוכל לגשר על המרחק הפיזי ולאפשר תקשורת איכותית, אמון הדדי, ותרבות ארגונית מכילה.

באמצעות יישום של הרעיונות המתוארים במאמר זה, צוותים וירטואליים יכולים לא רק להתגבר על האתגרים של עבודה מרחוק, אלא אף לנצל את היתרונות הייחודיים שלהם ליצירת סביבת עבודה מלוכדת, מגוונת ותומכת.



מוזמנים ליצור קשר לשאלות נוספות,


יפעת יערי

פסיכולוגית ארגונית

 


 
 
 

Comentarios


+972 522798683

©2019 by Ifat Yeari Organizational Consultant. Proudly created with Wix.com

bottom of page